Marijas Montesori grāmata “Bērns ģimenē” var kļūt par Jūsu rokasgrāmatu, vai esat vecāki, pedagogs, pētnieks vai cilvēks, kurš vēlas pilnīgāk atklātbērnības noslēpumus. Tajā ikviens atradīs idejas un padomus.

Mainot lomu savā dzīvē, no mammas pārtopot par pedagogu, es atveru šo grāmatu un lasu rindas, kuru iepriekš, šķiet, tajā nebija. Grāmata ir pamudinājums rīkoties, kuru izlasot, Jūs no jauna ieraudzīsiet bērnus, Jums būs iespēja paraudzīties pasaulē ar bērna acīm un saprast, par ko runā Marija Montesori: “Apmāci mācot, nevis labojot.”

Šajā grāmatā izklāstītās idejas radīs Jūsos cieņu pret bērnu un viesīs ticību viņa spējām. Ir grāmatas, kuras gribas pārlasīt daudzkārt, atklājot arvien jaunus horizontus. “Bērns ģimenē” ir viena no tām.

 

 


Vairums Latvijas radošo industriju uzņēmumu izmanto ārštata darbinieku pakalpojumus, pielāgojoties dizaineru vēlmei allaž darboties pie vairāk nekā viena projekta. Savā ikdienā redzu, ka jaunie dizaineri ir īpaši prasmīgi mākslas izpausmēs, bet nav apguvuši uzņēmējdarbības pamatus, lai ne tikai nodrošinātu sevi finansiāli, bet arī aizsargātu savu unikālo darbu.

Šī grāmata palīdzēs jaunajiem radošo industriju censoņiem apgūt pamatprincipus patstāvīgas un veiksmīgas karjeras sākšanā.

 

 


Книга "Дети как зеркало. Как подружиться с собственным ребенком, меняясь самому" продолжает разговор, начатый в предыдущих изданиях. В ней Вы найдете весьма своеобразные рассуждения о том, как выстроить отношения с собственным ребенком, и, что особенно важно, практические советы - как это сделать. Но эта книга принципиально отличается не только от предыдущих книг Максимова, но и от всех изданий, посвященных воспитанию. Мы много говорим о том, как воспитывать детей. А как должны воспитываться родители? Что они должны переделывать в самих себе, понимая, что дети зеркалят их? Как влияют родители на детей даже тогда, когда не думают об этом? Как воспитывать себя взрослому, чтобы его влияние не ребенка было позитивным?

Вы понимаете, что рождение ребенка - главное событие Вашей жизни?

Тогда новая книга Максимова для Вас. Она станет Вашим другом и советчиком. Она Вам поможет.

 


Indara Kraģa “Radošums un kritiskā domāšana” ir palīglīdzeklis skolotājiem, skolēniem un citiem interesentiem, lai neapmaldītos projektā “Skola 2030” paredzētajās jaunajās izglītības pieejās un to ieviešanā, uzskatāmi izskaidrojot, kas tās tādas “caurviju prasmes”, ko nozīmē “jaunrade un iniciatīva” un “problēmu risināšana un kritiskā domāšana”.

Par grāmatu stāsta Indars Kraģis: “Jāteic, ka ir jomas, kur radošums nav vitāli nepieciešams, tomēr radošumam piemīt ievērojama un skaidra nozīme dažādās cilvēkdarbības jomās. Audzēkņu radošā darbība, ja tā ir atbilstoši realizēta, veicina saskarsmes prasmes, atklātību, iztēli un intuīciju. Neņemot vērā radošu pieeju mācībam, tiek zaudētas vairākas vērtīgas priekšrocības, un bez radošas pieejas jaunas pieredzes uzkrāšana faktiski kļūst neiespējama. Tā kā radošums un kritiskā domāšana ietekmē arī citu prasmju, iemaņu un zināšanu apguvi un arī katra audzēkņa interešu virzību, veicinot radošo un kritisko domāšanu, iespējams mācīt, kā pilnvērtīgāk risināt dažādus dzīves izaicinājumus un adekvāti rīkoties, sastopoties ar nākotnē gaidāmajām inovācijām. Ja mācību iestādes atbilstoši sagatavos radošus un inovatīvus līderus, tie būs atvērti jauniem izaicinājumiem un reizē cienīs un novērtēs mūsu kopīgo mantojumu.”

 

 


Книга, которую вы сейчас держите в руках, без сомнения - уникальна. Ее автор - не профессиональный педагог. Это известный писатель и телеведущий, автор нескольких книг по психологии общения Андрей Максимов. По его собственному признанию, он работает в жанре "высказывания". "Высказывания" Максимова о наших взаимоотношениях с детьми многим могут показаться спорными и резкими. Автор твердо стоит на позиции защиты ребенка, он убежден: если между поколениями возникают проблемы - виноваты всегда родители. Максимов также очень нелицеприятно пишет о современной системе образования и дает практические советы - как родителям исправить то, что портит в маленьком человеке школа. В книге есть абсолютно оригинальные, философские размышления о том, как строились раньше и строятся сегодня взаимоотношения между взрослыми и детьми и сугубо практические советы - что нужно сделать для того, чтобы не стать своему ребенку врагом. Каждую главу дополняют философские притчи- сказки, которые будут интересны как детям, так и взрослым. Вы можете читать книгу вместе со своим ребенком! Без сомнения, книга "Как не стать врагом своему ребенку" будет интересна всем, кому небезразлична судьба подрастающего поколения.

 

 


Grāmatā stāstīts, kā veidot ģimeni, kurā vecāki iztiek bez balss pacelšanas, bērns nav kaprīzs un histērisks, ar visu savu negatīvo emociju kopumu. Autore analizē noteiktas likumsakarības audzināšanas jautājumos.

Darbam ir praktisks, lietišķs raksturs, tajā aplūkotas situācijas, kādas atgadījušās un kurās nonākušas daudzas mātes.

 

 

 


Jaunākajā darbā, Ņujorkas Universitātes izglītības profesors Kortlendā, Rakstura izglītības centra vadītājs, balstoties uz savu pieredzi bērnu un mazbērnu audzināšanā, vēlas mainīt bērnu dzīvi, palīdzot izveidot labu raksturu, iemācīt cienīt citus cilvēkus, just cieņu pret indivīdu tiesībām, pakļauties likumiem, rūpēties par kopējo labumu.

Grāmata ieteicama bērniem, sākot no tīņu vecuma, un vecākiem

 

 

 

 

 


Kerolas Vordermanes ilustrētajā rokasgrāmatā “Mācīšanās prasmes” atklāts, kā mācīties efektīvāk, doti padomi, kā organizēt mācību procesu, iekārtot mācību vietu un veidot dienas režīmu, kā stiprināt motivāciju mācīties un pašpārliecību, uzlabot koncentrēšanās spējas un atmiņu, kā pārvarēt stresu. Vienkārši piemēri no reālās dzīves un skaidrojumi palīdz ieteikumus piemērot konkrētai situācijai un audzēknim.

Vecāki te atradīs noderīgus padomus, kā palīdzēt bērnam mācīties, savukārt pedagogi – idejas, kā skolēniem pilnveidot pašvadītas mācīšanās paņēmienus.

Grāmata būs lielisks palīgs ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem un pedagogiem pat sarežģītu problēmu risināšanā.

 

 


Kā izaudzināt laimīgu bērnu? Kā radīt viņā drošības izjūtu un veselīgu pašapziņu? Un kā tikt galā ar visām bērna emocijām, kas nāk pār vecāku galvu? Kādas kļūdas vecāki pieļauj visbiežāk, un kā no tām izvairīties?

Norvēģu psiholoģes Hedvigas Montgomerijas grāmata kalpos gan kā ceļvedis strīdos un konfliktos, gan kā mudinājums palūkoties uz savu bērnības pieredzi, lai saprastu, kā jūsu neapzinātās emocionālās reakcijas ietekmē attiecības ar bērnu. “Vecāku maģija” ir praktiska, gudra un viegli lasāma grāmata, kura palīdzēs piedzīvot prieku, ko sniedz tuvas attiecības ar bērnu visas dzīves garumā.

 

 


""Dieviete Tevī. Mūžīgo mītu atbalsis mūsdienu sievietes dzīvē" ir piemērs tam, ka ir iespējams runāt par sarežģīto vienkāršā un ikvienam saprotamā valodā. Arhetipi ir viens no izpratnei sarežģītākajiem K.G.Junga konceptiem, taču autorēm ir izdevies par tiem runāt saprotami un viegli.

Šī grāmata patiks sievietēm, kurām patīk rast dziļāku izpratni par savu personību. Ja ar baudu lasījāt K.P.Estesas grāmatu "Sievietes, kuras skrien ar vilkiem", "Dieviete Tevī. Mūžīgo mītu atbalsis mūsdienu sievietes dzīvē" ir grāmata, kura, noteikti, ir Jūsu uzmanības un laika vērta."

 

 


Pasaules bestsellera “Iemesli dzīvot tālāk” autors Mets Heigs

Mierīgs, laimīgs, sveiks un vesels. Vai 21. gadsimta satīklotais cilvēks tāds var būt?
Pasaule jauc mums prātu. Stress un trauksme pieaug. Drudžaini steidzīga planēta rada steidzīgi drudžainas dzīves. Informatīvā telpa rosina uztraukties par pilnīgi visu – sākot ar pasaules politiku un beidzot ar slavenību pēcpusēm. Mēs nepārtraukti komunicējam, taču jūtamies arvien vientuļāki. Vairākus gadus cietis no trauksmes un panikas lēkmēm, Mets Heigs sāka pētīt sakarības starp savām izjūtām un apkārtējo pasauli.
Grāmatā autors rāda, kā pasaule pārņem mūsu prātu un kā varam sevi rehumanizēt šajā trauksmes laikmetā. Viņš piedāvā pārbaudītus risinājumus par to, kā sakārtot attiecības ar miegu, veselību, lielveikaliem, viedtelefoniem, sociālajiem medijiem, atkarībām un to, kā satīklotajam pasaules pilsonim vispār dzīvot.
"Piezīmes par nervozu planētu" ir iedvesmas avots kvalitatīvākai laika pavadīšanai šīs nervozās planētas.

 

 


Kas ir radošums? Vai ikviens var būt radošs? Kādi ir radošuma veidi? Meklējot atbildes uz šiem jautājumiem, autors pakāpeniski atklāj, kā prāts pavisam jaunā veidā spēj sasniegt radošumu.

Apvienojot radīšanas mākslu un zinātnes objektivitāti, grāmata pievērš lasītāju jaunai domāšanai un parāda, kā izmantot savas spējas, lai dzīvotu radošāk. Īsi sakot: autors māca, kā domāt kvantu līmenī un būt radošam.

Amits Gosvami raksta tik viedi un reizē vienkārši, ar tādu humoru un mīlestību pret lasītāju, ka grāmata jau ar pirmajām lappusēm kliedē bažas, ka jēdziens “kvanti” ir izprotams tikai augsti izglītotajiem.

Grāmatas apakšvirsraksts mudina: “Domājiet kvantu līmenī, esiet radoši!”

Tiklīdz sākam izprast savu lomu radošā, apziņā balstītā Visumā, mēs varam pieskaņoties apziņas evolūcijai laikmetā, kad dzīve uz mūsu planētas ir kļuvusi smaga.

 

 


Temperaments ir mūsu iedzimtā nosliece reaģēt noteiktā veidā. Raksturu veido tikumi – tie ir morāli ieradumi, kuri tiek iegūti praksē. Mēs nepiedzimstam ar konkrētu raksturu, to mēs veidojam. Grāmatas lappusēs izklāstīts,kas ir jāzina un kas ir jādara, lai kļūtu par rakstura līderi.

Šī ir praktiska rokasgrāmata, kas māca sevi iepazīt, pilnveidot un īstenot.

 

 

 

 

 

 


Ar "Trauksmes žurnāla" palīdzību jūs iemācīsieties rast mieru un pārliecību jebkurā vietā un laikā.
Strauji sirdspuksti, raižpilnas domas, negulētas naktis, saraustīta elpa... Izrādās, ka no trauksmes cieš katrs ceturtais cilvēks. Taču lai cik nomācoši ir tās simptomi, trauksmi var kontrolēt. Korīna Svīta ir radījusi šo žurnālu, lai ikviens varētu iemācīties tikt galā ar trauksmi.
Žurnālā ir iekļauti:

  •  iedvesmojoši citāti un padomi brīžiem, kad nepieciešama ātra palīdzība,
  • kognitīvi biheiviorālās terapijas paņēmieni trauksmes cēloņu identificēšanai un prāta nomierināšanai ilgtermiņā,
  • nomierinoši apzinātības prakses vingrinājumi,
  • lappuses novērojumu pierakstīšanai.

"Trauksmes žurnāls" ir praktisks līdzeklis ātrai un drošai trauksmes novēršanai.
No angļu valodas tulkojusi Santa Brauča.

 

 


Nereti pieredzam, ka cilvēku emocionālās reakcijas uz dzīves notikumiem ir ļoti atšķirīgas un tas būtiski ietekmē katra dzīvi. Dažs pēc sakāves spēj drīz vien atgūties un doties tālāk, bet citu pat neliela neveiksme satriec tā, ka viņš jūtas paralizēts. Kāpēc tā notiek? Vai to var izprast? Vai izpratni var izmantot, lai cilvēka dzīvi uzlabotu?

Apgāds “Lietusdārzs” laidis klajā Ričarda Dž. Deividsona un Šāronas Beglijas grāmatu “Smadzeņu emocionālā dzīve”, kas uz šiem jautājumiem sniedz ilgos pētījumos balstītas un ļoti interesantas atbildes.

Grāmatas centrā ir autora doma par to, ka saistībā ar smadzeņu emocionālo dzīvi ikvienam cilvēkam ir raksturīgs savs emocionālais stils, tas ir, konsekventa reakcija uz dzīves notikumiem. Lasītājam tiek dota iespēja atklāt un izvērtēt savu stilu, uzzināt, kā tas ietekmē veselību, kā arī apgūt vingrinājumus, kas palīdz to mainīt.

Darbs sarakstīts formā, kas ļauj jaunās atziņas uztvert gan lasītājam ar priekšzināšanām neirobioloģijā, gan bez tām. Tas piemērots jebkuram, kam interesē sava un līdzcilvēku uzvedība. Psihologi, pedagogi, vecāki, mediķi, vadošie darbinieki un daudzu citu grupu pārstāvji grāmatā atradīs atbildes uz jautājumiem, ar kuriem tie saskaras arī īpaši savas jomas ietvaros.

 

 


Mēs visi vēlamies veidot mīlestības, cieņas un savstarpējas uzticēšanās pilnas attiecības, kuras neietekmētu nekas cits kā vien pašreizējo attiecību pieredze. Tomēr itin bieži skaistie sapņi pārvēršas pelnos, jo neesam tikuši galā ar agrāk piedzīvoto.

”Kad pagātne ir tagadne” būs jūsu labākais sabiedrotais, ja vēlaties sevī atpazīt un novērst destruktīvās emocijas, kas traucē veidot patiesi harmoniskas attiecības.

 

 

 


Ar drosmīgu rīcību mainiet DZĪVI, DARBU un PAŠAPZIŅU
Tikai 5 sekundes, lai
•  kļūtu pašpārliecināts,
•  pārstātu atlikt darāmo uz vēlāku laiku un apšaubīt par savas spējas,
•  pārvarētu bailes un nedrošību,
•  beigtu uztraukties un justos laimīgāk,
•  drosmīgi dalītos ar citiem savās idejās.

Lielākoties mēs zinām, kas būtu jādara, lai iegūtu labāk apmaksātu darbu, nomestu lieko svaru, uzrunātu iepatikušos puisi vai meiteni, noskrietu maratonu, nodibinātu uzņēmumu un pārstātu atlikt savu sapņu īstenošanu uz vēlāku laiku.

Problēma nav tā, ka mēs nezinātu, kas jādara. Problēma ir tā, ka nespējam piespiest sevi to izdarīt.

 

 


Leģendārais vadības mākslas un izcila izpildījuma eksperts Robins Šarma vairāk nekā pirms divdesmit gadiem izstrādāja koncepciju, kas, balstīta uz krasi atšķirīgu rīta rutīnu, ir palīdzējusi viņa klientiem paaugstināt produktivitāti, sasniegt vislabāko veselības stāvokli un nostiprināt rāmu attieksmi šajā nomācošajā sarežģītības laikmetā.

Šajā grāmatā, kas izmaina dzīvi un kuru autors ir rūpīgi radījis četru gadu laikā, atklāj agras celšanās paradumu, kas tik daudziem cilvēkiem palīdzējis sasniegt episkus rezultātus, tajā pašā laikā vairojot savu laimi, noderīgumu un dzīvīguma sajūtu.
Pateicoties apburošam - un bieži vien uzjautrinošam - stāstam par diviem grūtību nomāktiem svešiniekiem, kas satiek ekscentrisku magnātu, kurš kļūst par viņu slepeno padomdevēju.

 

 


Grāmata aicina pedagogus un vecākus kopā ar bērniem runāt par emocijām. Par tām runāt nekad nav par agru. Mūsu bērnu sapņi, cerības, bailes un citas izjūtas ietekmē viņu izturēšanos dažādās situācijās. Ir svarīgi saskatīt, kad bērniem ir nepieciešama palīdzība un atbalsts. Šī grāmata palīdzēs saprast, cik svarīgi ir atpazīt savas emocijas, un izpētīt, kā un kāpēc tās rodas. Bērnu un pieaugušo pārdzīvojumi ir vienlīdz svarīgi un par tiem nevajag kautrēties runāt.

Mums visiem ir nepieciešama laba garīgā veselība, lai dzīvotu pozitīvi un tiktu galā ar dzīves grūtībām. Savu izjūtu atpazīšana, runāšana par tām un atbalsta meklēšana ir dzīvē noderīgas prasmes, kas palīdz pieaugt un pilnveidoties. Tās sniedz atbalstu arī veiksmīgām attiecībām, pastiprina interesi par mācīšanos un galu galā veido mūs par spēcīgiem pieaugušajiem, kas ar pārliecību un ticību sev spēj stāties pretī pasaulei.

Par šiem nopietnajiem jautājumiem grāmatas autore runā vienkārši, bērniem saprotamā valodā, dažādus sarežģītus psiholoģiskus un fizioloģiskus procesus palīdz izprast asprātīgi krāsaini attēli.

 


Kopš Napoleona Hilla grāmatas Domā un kļūsti bagāts! pirmā izdevuma 1937. gadā tā miljoniem cilvēku kļuvusi par neaizstājamu labklājības un panākumu bībeli.

Napoleona Hilla meistardarbs joprojām ir aktuāls. Tas izturējis gadu un ekonomikas krīžu pārbaudi, pierādot, ka ir visu laiku izcilākais bestsellers par to, kā gūt reālas bagātības jebkurā dzīves jomā.

Grāmata savaldzina ar autora teju vai pravietiskajām atklāsmēm. Viņš apraksta koncepcijas, kas tolaik vēl pat nebija definētas – mentorība, vizualizācija, prāta vētra un citas. Napoleona Hilla kapitālisma analīze ir visplašākā un pārliecinošākā, kāda jebkad veikta. Viņa pieņēmumi par cilvēka smadzeņu funkcijām apsteidz modernus zinātniskos pētījumus un pašanalīzes jautājumi ir izmantojami arī šodien. To dēļ vien ir vērts izlasīt šo grāmatu.

 

 


Izmanto izcilā manipulatora Henrika Fekseusa knifus un paņēmienus, nostiprini savas sociālās prasmes un – pats galvenais – radi jēgpilnu dzīvi!

Tici vai ne, bet jaunākie pētījumi rāda, ka spēja saprast līdzcilvēkus, izjust empātiju un nolasīt ķermeņa valodas emocionālo vēstījumu nekad nav bijusi tik zemā līmenī kā šobrīd. Var pat teikt, ka atrodamies globālas komunikācijas krīzes priekšā!

Sociālo prasmju “guru” Henriks Fekseuss grāmatā SMALKI! atklāj, kā vari mainīt situāciju: vispirms tev jāsaprot, kas izraisa sociālo prasmju pasliktināšanos, un pēc tam jāiepazīst instrumenti, ar kuru palīdzību iespējams tai pretdarboties.
•  Kā veidot saturīgu komunikāciju, nevis risināt vēsas, formālas sarunas
•  Kā, uzmanīgi klausoties, izveidot unikālas attiecības ar sarunas partneri
•  Kā panākt, lai citi ieklausās tevī, kad tev ir kas svarīgs sakāms
•  Kādi komunikācijas šķēršļi slēpjas tavās smadzenēs

Šis ir veids, kā SMALKI! gūt daudz vērtīgu atziņu par empātiju, kritiku, emocijām, komplimentiem, interpretācijām un citiem saskarsmes elementiem.

Henriks Fekseuss (Henrik Fexeus) ir viens no pasaules izcilākajiem ķermeņa valodas ekspertiem, viens no Zviedrijas pieprasītākajiem lektoriem, vairākkārt apbalvots mentālists, vairāk nekā miljons eksemplāros pārdotu un 30 valodās tulkotu grāmatu autors – īsāk sakot, nepārspējams profesionālis sociālo prasmju jomā. Latviešu valodā jau izdotas Fekseusa grāmatas “Dari, ko es vēlos”, “Māksla lasīt domas” un “Varas spēle”.

 


Monogrāfija ir veltīta Latvijas reģionu konkurētspējas ekonomiskai analīzei: kompleksās metodikas ietvaros ir piedāvāts reģionu konkurētspējas strukturālais modelis, kura īpatnība ir svara koeficientu diferencēta sistēma, kā arī vispārinātu statistisko rādītāju trīs līmeņu uzskaite. Uz strukturālo modeli balstīts reģionu konkurētspējas novērtējums ietver trīs vispārinātus trešā līmeņa statistiskos rādītājus, kuri atbilst reģionu konkurētspējas faktoru grupām: konkurētspēja uz bāzes nosacījumu rēķina, uz efektivitātes faktoru rēķina un uz inovācijas faktoru rēķina, kā arī astoņus vispārinātus otrā līmeņa rādītājus, kuri atbilst reģionu konkurētspējas faktoriem, un četrpadsmit vispārinātus pirmā līmeņa rādītājus, kuri atbilst reģionu konkurētspējas apakšfaktoriem. Latvijas reģioniem ir aprēķināts reģionu konkurētspējas integrālais rādītājs, kas balstās uz pamatotu ekonomiski statistiskās analīzes komplekso metodiku.

 


Pieaugušajiem ir jāpienem, ka ikviens bērns ir unikāls. Pieaugušo uzdevums ir apzināties bērna neatkārtojamību, iejūtīgi un uzmanīgi izvērtēt katra bērna spējas un viņa attīstību, tādejādi ikvienā topošajā cilvēkā radīt ticību, cieņu pret apkārtējo pasauli un vēlēšanos kalpot sabiedrībai.
Nevis pamācības, bet pieaugušo atdarināšana ir bērna mācību procesa pamats agrā bērnībā. ''Lai bērns kļūtu par labu cilvēku'' - tāds ir mūsu vēlējums un mērķis, pēc kā tiecamies, un tāds paraugs mums arī jārāda bērnam.

 

 

 

 

 


Katrs logopēds un skolotājs ir saskāries ar jautājumu, kā lai daudzpusīgi novērtē valodas traucējumus, kas raksturīgi mūsdienu skolēniem. Savu versiju, kas radīta gan studējot jaunākās teorijas, gan iepazīstot praksi, piedāvā viena no labākajām speciālistēm Latvijā un ilggadīga jauno logopēdu skolotāja Sarmīte Tūbele. Jaunajā grāmatā autore raugās uz valodas traucējumiem kā uz kompleksu problēmu, kas saistīta ne tikai ar bērna valodas prasmēm, bet arī ar viņa dzīves vidi kopumā.

Lasītāji var detalizēti iepazīties ar runas attīstības pedagoģiski logopēdiskās vērtēšanas teorētiskajiem aspektiem un runas vērtēšanas attīstības sistēmu. Autore akcentē gan darba uzdevumus, gan metodes, gan piedāvā vērtēšanas sistēmas modeli. Pedagogi iegūs arī ieteikumus, kā šajā procesā iesaistīt vecākus, kādām bērna individuālajām īpatnībām būtu jāpievērš uzmanība. Grāmatu papildina bagāts pielikumu klāsts. Tie visi izmantojami ikdienas darbā. Te ir gan metodiski ieteikumi, gan vērtēšanas kritēriji, gan valodas kartes paraugs, rakstu darbu analīzes paraugs, skolēna pedagoģiskā raksturojuma paraugs un citi. Ikdienā izmantojami materiāli atrodami arī krāsainajā pielikumā. Grāmata ir neaizstājams ieguvums jebkuram praktizējošam logopēdam. Tā noderēs arī valodu skolotājiem un vecākiem, kas vēlas izprast sava bērna valodas attīstības problēmas.

 


Krājumā apkopoti vingrinājumi un mācību materiāli, kas palīdz apgūt lietvārdu locīšanu. Autore tos veidojusi tā, lai palīdzētu skolēniem izprast katra locījuma jēgu un tad dotu iespēju izmantot zināšanas praktiskā vidē. Tas atbilst pieejai, kādu valodu apguvē rosina jaunie uz kompetences jeb lietpratības attīstību balstītie mācību priekšmetu standarti.

Grāmatu veido divas materiālu kopas. Pirmā ir veltīta katram no septiņiem latviešu valodas locījumiem. Izmantojot asprātīgus metodiskos paņēmienus, autore iepazīstina skolēnus ar locījumu būtību, valodas situācijām, kad lieto locījumu, un ar locījumam raksturīgām galotnēm. Otrajā daļā ievietotas pasakas, kuras lasot bērni var trenēties lietot noteiktu vārdu dažādos locījumos.

Grāmatu var izmantot latviešu valodas skolotāji, logopēdi un vecāki. Tā īpaši aktuāla ģimenēs, kur bērni mācās latviešu valodu kā svešvalodu vai ir ilgstošu uzturējušies vidē, kur vairāk tiek izmantotas citas valodas.

 

 


Lasītāji jau pazīst autores grāmatas „Burtu paslēpes”, „Vārdiņš, vārdiņš, teikumiņš” un „Jautrās atskaņas”. Tās savā darbā izmanto lielākā daļa Latvijas logopēdu un latviešu valodas skolotāju. Šajā grāmatiņā apkopoti metodiskie materiāli, kas palīdz bērniem atšķirt situācijas, kad jālieto īsais vai garais patskanis. Tā ir liela problēma mūsdienu vidē, kur vienlaicīgi tiek izmantotas dažādas valodas ar dažādām skaņu izrunas tradīcijām.

Autores piedāvātās metodes balstās uz vārda dalīšanu zilbēs. Vienlaikus, kā to prasa jaunie mācību priekšmetu standarti, autore tos veidojusi tā, lai attīstītu pašvadītas mācīšanās prasmes, kritiskās domāšanas un problēmrisināšanas prasmes, jaunradi un uzņēmējspēju, prasmes sadarboties, līdzdarboties. Izmantojot attēlus, bērni mācās sadalīt vārdus zilbēs un noteikt zilbju garumu. Tad, izmantojot zilbju modeļus un attēlu kā paškontroles līdzekli, nostiprina apgūtās prasmes.

Materiāls noderēs gan pirmsskolas, gan sākumskolas un pamatskolas logopēdiem, gan latviešu valodas skolotājiem. To var izmantot arī vecāki, lai pēc logopēda norādījumiem papildus strādātu ar bērnu.

 

 


Izdevums papildina autora „Dabas pētnieka gudrību grāmatu”. Katrs atvērums ir veltīts vienam tematam un satur uzdevumus, kurus pildot bērni var sistematizēt iegūto informāciju un apliecināt savus secinājumus.

Metodiskie materiāli ir domāti pirmsskolai vadlīnijās (MK noteikumi Nr. 716, 21.11.2018.) noteiktā mācību satura dabaszinību jomā apguvei. Tos veidojot, ir ievērota projektā „Kompetenču pieeja mācību saturā” izstrādātā pirmsskolas mācību programma.

Materiālu skolotājs var izmantot darbā 1. mācību posmā ar 1,5- 3 gadus veciem bērniem, bet sistemātiski ar tiem var strādāt rotaļnodarbībās 2. posmā (3-5 gadi) un 3. posmā (5-6 gadi).

 

 

 

 


Metodiskie materiāli ir domāti pirmsskolai vadlīnijās (MK noteikumi Nr. 716, 21.11.2018.) noteiktā mācību satura dabaszinību jomā apguvei. Tos veidojot, ir ievērota projektā „Kompetenču pieeja mācību saturā” izstrādātā pirmsskolas mācību programma. Uz kompetenču attīstību balstītā pieeja paredz to, ka bērni dabaszinību pamatus apgūst pēc iespējas reālā vidē, tas ir- vērojot to, kas notiek viņu apkārtnē. Tomēr mācību process var būt sekmīgs tikai un vienīgi tad, ja bērns izdara secinājumus no novērotā. Lai tā notiktu, viņam ir nepieciešams arī grafiskais materiāls, kurš veicina likumsakarību uztveri, jo ne visu bērns spēj novērot un uztvert savā apkārtnē. Ar dažām parādībām, piemēram, nav iespējams saskarties ziemā, kas ir aktīvākais mācību laiks, bet citām (augu audzēšanai, debess ķermeņu un gadalaiku novērojumiem) no bērna viedokļa ir vajadzīgs ļoti ilgs laiks.

Komplektu veido (1) grāmata ar izziņas materiāliem, idejām darbībai un attēliem sasniegumu vērtējumam, (2) darba burtnīca ar grafiskiem materiāliem, kurus bērni var izmantot, vizualizējot savas atziņas. Grāmatas pirmā nodaļa „Mēs un apkārtne” ir veltīta intereses rosināšanai par savu apkārtni. Bērni noskaidro, ka apkārt ir parādības, kuras ir svarīgi iepazīt. Otrā nodaļa „Zemes dāvanas” veltīta nedzīvajai dabai, nākamā nodaļa „Dzīvā daba”- dzīvu būtņu īpašību atklāšanai. Ceturtā nodaļa „Kā viss mainās” aplūko pārmaiņas diennaktī, gadalaikos un mainoties laika apstākļiem, bet piektā nodaļa „Es un daba”- cilvēka un dabas attiecības.

Grāmatas sadaļas veido divi atvērumi. Vienā apkopotas ilustrācijas, kas mudina bērnu iepazīt galvenās likumsakarības, otrais ir veltīts dažādām darbībām. Grāmatas noslēgumā ievietots metodisks materiāls, kas skaidro arī kompetenču pieejas būtību. Ilustratīvo materiālu skolotājs var izmantot darbā 1. mācību posmā ar 1,5- 3 gadus veciem bērniem, bet sistemātiski ar tiem var strādāt rotaļnodarbībās 2. posmā (3-5 gadi) un 3. posmā (5-6 gadi).

Mācību komplekta uzdevums ir rosināt bērnu izzināt apkārtni un uzdot jautājumus. Tāpēc nav nepieciešams, lai bērns pilnībā izpildītu visus materiālā ietvertos uzdevumus un zinātniski korekti atbildētu uz visiem jautājumiem. Būtiski ir, lai uzdevumi un jautājumi rosinātu vēlmi pētīt un atklāt.


Vai zināji, ka:
*  kolibri spēj lidot atmuguriski?
*  zobus mēs tīrām jau tūkstošiem gadu?
*  dažkārt bambuss dienas laikā izaug par vairāk nekā vienu metru?
321 pārsteidzošs fakts par dzīvniekiem, zinātni, vēsturi, ģeogrāfiju un vēl daudz ko citu.

 

 

 

 

 

 


Grāmata, kas iznākusi RSU profesores Kristīnes Mārtinsones un docentes Velgas Sudrabas zinātniskajā redakcijā, ir otrais, atjaunotais un daudzpusīgi papildinātais izdevums 2016. gadā RSU izdevniecības paspārnē iznākušajai kolektīvajai monogrāfijai. Izdevuma saturu radījuši 26 speciālisti: Ervīns Čukurs, Liāna Deklava, Jana Duhovska, Sandra Dzilna, Gunta Freimane, Anda Gaitniece-Putāne, Zane Gulbe, Jeļena Harlamova, Ēriks Kalvāns, Jeļena Koļesņikova, Aija Aira Krūmiņa, Jeļena Ļevina, Madara Lielā, Jeļena Ļubenko, Indra Majore-Dūšele, Katrīna Deja Mārtinsone, Kristīne Mārtinsone, Sandra Mihailova, Ivans Jānis Mihailovs, Laura Regzdiņa, Viktorija Perepjolkina, Toms Pulmanis, Vita Savicka, Vineta Silkāne, Velga Sudraba, Kristīne Šneidere, Signe Tomsone un Anda Upmale-Puķīte. Autoru kolektīva daudzveidība skaidri iezīmē izdevuma starpdisciplināro aspektu, jo grāmatas saturu veidojuši ne vien psihologi, bet arī veselības, komunikācijas, izglītības un citu jomu eksperti.

Balstoties uz jaunāko, biežāk citēto publikāciju klāstu, kolektīvajā monogrāfijā sistemātiski apkopotas veselības psiholoģijas teorijas, prakses atziņas un jaunāko pētījumu rezultāti, parādīti dažādi praktiskā darba metožu un intervenču piemēri. Kā norāda izdevuma recenzents, Pensilvānijas Pavalsts universitātes (ASV) emeritētais profesors Juris Dragūns, šis ir “gandrīz enciklopēdisks mūsdienu zināšanu apkopojums par veselības psiholoģiju starpdisciplinārā ietvarā”.

Grāmata paredzēta psihologiem, veselības aprūpē strādājošajiem, citu palīdzošo profesiju pārstāvjiem, kā arī studentiem un visiem tiem, kurus interesē psiholoģijas un veselības zinātņu integrācijas jautājumi.

 


“Pirmā PR grāmata” noderēs studentiem, preses sekretāriem, sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālistiem, uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem, kā arī publiskām personām, valsts un nevalstiskā sektora darbiniekiem, kuri saprot, ka sabiedriskās attiecības viņiem palīdzēs panākt vairāk.

Šeit ir piedāvāti vienkārši un iedarbīgi rīki, ko uzreiz var likt lietā. No profesionālās kompetences noslēpumiem, iemaņām un paņēmieniem līdz prasmei radoši domāt, pareizi plānot laiku un tikt galā ar stresu.

Grāmatā ir aplūkoti ne tikai komunikācijas, bet arī mārketinga, psiholoģijas, socioloģijas, uzvedības ekonomikas un citu saistīto jomu aspekti.

 

 


Vladimirs Tarasovs ir slavens sociāltehnologs, biznesa treneris un menedžmenta jaunā virziena — pārvaldības cīņas māksla — pamatlicējs. Viņš ir pirmās biznesa skolas — Tallinas Menedžeru skolas (dibināta 1984 . gadā) — vadītājs. Tarasovs ir autors vadītāju un speciālistu vērtēšanas tehnoloģijām, kā arī desmitiem lietišķo spēļu un treniņu, kas ieguvuši lielu popularitāti. Viņa grāmatas par menedžmentu ir izdotas visā pasaulē.

“Vladimirs Tarasovs ir oriģināls un spožs menedžmenta domātājs un skolotājs pēcpadomju telpā. Man bija iespēja satikt un piedalīties autora vadītās nodarbībās jau vairāk nekā pirms 20 gadiem. Kopš tā laika kāri lasu visas viņa grāmatas un vienmēr atgriežos pie “Dzīves tehnoloģijas” — gadu tūkstošu kara un valsts austrumu gudrības, un rietumu pārvaldes funkcionālisma eksaktas un pragmatiskas, tēlainas un filozofiskas sintēzes. Tajā ir ko lasīt un pārlasīt katru dienu, kā katram savs ceļš ejams uz mērķi, kas lielāks par dzīvi. Domu raisītājs un vieduma avots.

 

 


The Practice of English Language Teaching is an essential guide for teachers of English. It explains current pedagogy to teachers who want to access the most relevant ELT practices and incorporate them into their lessons.

The Practice of English Language Teaching includes:

-  English as a world language
-  Theories of language and language learning
-  Learner characteristics which influence teacher decisions
-  Guidance on managing learning
-  Teaching language systems (grammar, vocabulary and pronunciation)
-  Teaching language skills (speaking, writing, listening and reading)
-  Practical teaching ideas
-  The role of technology (old and new) in the classroom
-  Assessment for language learning in the digital age

 

 


Metodiskie materiāli ir domāti pirmsskolai uz kompetenču (lietpratības) attīstīšanu balstītajās vadlīnijās (MK noteikumi Nr. 716, 21.11.2018.) noteiktā mācību satura matemātikas jomā apguvei.

Tie satur grafisko materiālu (zīmējumus), kas palīdz bērniem apgūt (1) priekšmetu šķirošanu un salīdzināšanu pēc vairākām pazīmēm (arī skaita un lieluma); (2) garuma, platības un ietilpības noteikšanu un garuma mērīšanu ar lineālu; (3) ģeometrisku figūru (arī telpisku) izzināšanu un saistīšanu ar pazīstamiem objektiem; (4) objektu atrašanās vietas plaknē un telpā raksturošanu; (5) ritmisku rindu veidošanu.

Darba lapas var izmantot, lai rosinātu bērnus domāt noteiktā virzienā, palīdzētu bērniem vizuāli prezentēt un noformulēt kādu reālā vidē atklātu likumsakarību; pārbaudītu, vai bērns izpratis kādu likumsakarību; atgādinātu bērnam, ko viņš jau apguvis; diagnosticētu, ko bērns apguvis un kas prasa vēl papildu mācības. Jaunās vadlīnijas rosina skolotājus vairāk izmantot to, kas redzams bērna apkārtnē. Tas atbilst pirmsskolas bērna domāšanas raksturam. Tomēr arī šī vecuma bērni ir jārosina pārnest reālā vidē iegūtās atziņas uz abstrakto pasauli. To tad arī palīdz piedāvātais grafiskais materiāls, kurā ir gan zīmējumi ar reāliem objektiem, gan abstraktas shēmas. Tā kā abstraktā pasaule bērniem vēl ir sveša, skolotājam ar bērnu vēlam strādāt dialogā. Skolotājam būtu vēlams rosināt, jautāt, atzinīgi vērtēt katru bērna ierosinājumu un mudināt pilnveidot paveikto. Darba lapas var izmantot arī vecāki.

 


Šī grāmata ir ceļvedis, kas palīdzēs tev izdzīvot pusaudža gadus.

Ķermeņa izmaiņas, garastāvokļa svārstības, fiziskas aktivitātes, pašapziņa, veselīga ēšana, mēnešreizes, terorizēšana, sociālie tīkli, alkohols, narkotikas, stress, STS, hormoni, attiecības, sekss, kontracepcija, pārmaiņas smadzeņu darbībā, jūtas, draugi, šķiršanās, drošība, pūtītes, eksāmeni... Palīgā!

Tu uzzināsi par pieaugšanu daudz jauna - ne tikai to, kā izvēlēties savu pirmo krūšturi. Taču nekrīti panikā! Šajā grāmatā tu atradīsi visu nepieciešamo informāciju, kas tev noderēs, lai pārvarētu pusaudža dzīves kāpumus un kritumus.

 

 

 

 


Šī grāmata ir ceļvedis, kas palīdzēs tev izdzīvot pusaudža gadus.

Ķermeņa izmaiņas, pārmaiņas smadzeņu darbībā, skūšanās, pašapziņa, fiziskas aktivitātes, veselīga ēšana, sociālie tīkli, seksualitāte, narkotikas, alkohols, spēka treniņi, atbildība, hormoni, jūtas, draugi, attiecības, šķiršanās, kontracepcija, STS, stress, terorizēšana, eksāmeni...panikas lēkme!

Neuztraucies, viss būs labi! Esi mierīgs un turpini lasīt... Šajā grāmatā tu atradīsi visu nepieciešamo informāciju, kas tev noderēs, lai pārvarētu pusaudža dzīves kāpumus un kritumus.

 

 

 

 

 


Jautājumu spēle uzziņai un izklaidei

Kuriem aļņiem ir ragi?
Kurā pilsētā piedzimst vējš?
Kas bija Oskars Kalpaks?
Kas ir Stulbe?
Ko ražo akciju sabiedrība "Dzintars"?
Kas ir Mairis Briedis?
Kas ir tikai decembrī, bet citos mēnešos – nav?
Ko brauca meklēt Sūnu ciema zēni?
Kas ir Losis?
Kas Latvijā pieņem likumus?
Kurai Latvijas pilsētai ir visgarākais nosaukums?
Kurš ir visizplatītākais latviešu uzvārds?
Kura ir garākā iela Rīgā?
Kas ir "Ulubele"?
Kāds ir vārda "bļitkošana" sinonīms?

 Spēles komplektā iekļautas 55 kartītes ar jautājumiem un 1 kartīte ar spēles noteikumiem. Uz katras kartītes ir desmit jautājumi par dažādām tēmām – dabu, vēsturi, kultūru, valodu, tradīcijām, sportu, tautsaimniecību un, protams, par mūsu vislielāko bagātību – cilvēkiem.
Spēle pieļauj brīvību – drīkst spēlēt arī pēc pašu izdomātiem noteikumiem, izmantot kartītes kā testu erudīcijas pārbaudei vai vienkārši lasīt kā aizraujošu grāmatu. Kartītes veidotas 8–13 gadus veciem spēlētājiem, bet daudz kas būs pa spēkam arī mazākiem jauniešiem; tāpat arī vecākiem junioriem un pat senioriem atradīsies, par ko galvu palauzīt.
Kur spēlēt? Mājās, skolā, ballītē, ceļojumā – kur vien vēlaties!

 

 


GRĀMATAS “Vecumdienas. Pētījums par senioru dzīvi Latvijā”. mērķis ir tuvināt skatienu konkrētu veco cilvēku dzīvei, izgaismojot to, kā viņi vada savas vecumdienas, kas viņiem ir svarīgi, kas sagādā raizes, kas – priekus.

Grāmata ir iedalīta piecās nodaļās, katrā no tām padziļināti analizējot pieredzes stāstus un datus – pirmās divas ir vecumdienu problemātiku raksturojošas, bet trīs nodaļas izgaismo būtiskus vecumdienu fenomenus, kas ļauj paraudzīties uz šo mūža periodu dzīvi iekļaujošā skatienā.

Grāmata balstās empīriskā pētījumā, kuru pēc grāmatas izdevēja, mediju aģentūras “Creative Media Baltic” pasūtījuma 2019. gada sākumā veica antropologu grupa no pētniecības kompānijas “Jaunrades Laboratorija”.

 

 

 


Šis mācību līdzeklis būs noderīgs ikvienam, kam svarīga kvalitatīva publiskā runa un tās veidošanas principi, it īpaši topošajiem sabiedrisko attiecību speciālistiem un uzņēmējiem, kuriem savs uzņēmums jāpārstāv publiskajā telpā. Grāmatu īpaši saistošu padara tajā izmantotais materiāls - mūsdienu kultūra - , piem. Latvijā veiksmes jēdzienu spilgti iemieso mūsdienu daiļliteratūra, pasaulē, piem. Holivudas fenomens. Tieši spēlfilmas nereti ir veiksmīgu un neveiksmīgu runu un runātāju tēlu, prezentācijas knifu, uzmanības piesaistīšanas paņēmienu, arī manipulācijas prasmju avots.

Grāmatas nodaļas ietver gan teorētisko materiālu, gan uzdevumus, kurus vēlams pildīt paralēli teorētiskā materiāla apguvei.

 

 


Grāmata ir pirmā aptverošākā monogrāfija par komunikāciju latviešu valodā, kuru veidojusi latviešu zinātniece. Grāmata paredzēta studentiem un skolēniem, kas nodarbojas ar saziņas un mediju studijām. Taču to ar interesi izlasīs arī nestudējošie ļaudis, kuri vēlas uzzināt, kā norisinās saziņas procesi publiskajā telpā. Manuskripta teksts recenzēts un apstiprināts Liepājas universitātes Vadībzinātņu institūta zinātniskās padomes sēdē.

„Šī grāmata ir kā ceļojums laikā, ļaujot sajust saziņas procesu elpu un apjaust tās plašos horizontus vēsturiski atšķirīgos griezumos. Tajā pat laikā tā ir kā ceļvedis komunikācijas teorijas un prakses krustojošos ceļu izzināšanā un komunikācijas tik dažādo šķautņu atpazīšanā”, uzskata Liepājas Universitātes Vadībzinātņu institūta direktore Inese Lūsēna–Ezera.

Teksts uzrakstīts vieglā, ērti saprotamā valodā par komunikācijas procesu, vēsturi, efektiem un centrālajām zinātniskajām teorijām šajā nozarē, pētniecības metodiku un problēmām.

 

 


Grāmata “Uzzini un rīkojies! Kad nekavējoties jādodas pie ārsta” ir neaizstājams palīgs situācijās, kad jūsu vai tuvinieku dzīvībai draud briesmas. Grāmatas autors Metjū Hāns ir pieredzes bagāts amerikāņu ģimenes ārsts, kurš lieliski zina, kā atpazīt dzīvībai bīstamus simptomus un kā reaģēt ārkārtas situācijās. Hāns arīdzan neskopojas ar padomiem par profilaktisko veselības aprūpi, dzīvesveida maiņu un ieteicamām sportiskām aktivitātēm. Grāmatu bagātina humorpilni pieredzes stāsti un darbgrāmata, kurā apkopoti uzturmācības pamati un ikdienas treniņu ieteikumi.

Grāmata, kam jāstāv līdzās mājas aptieciņai.

 

 

 

 


Grāmatā aplūkotas Darba likuma (ar tā jaunākajām izmaiņām) un citu darba tiesību normatīvo aktu prasības, darba devēja un darbinieka savstarpējās tiesības un pienākumi, tajā ietverti darba attiecības un darba aizsardzību reglamentējošo dokumentu paraugi, kuri izmantojami, darba attiecības dibinot, darba attiecību pastāvēšanas laikā un darba attiecības izbeidzot.

Grāmata būs noderīgs palīgmateriāls darba devējiem un personāla vadītājiem, pieņemot darbā jaunus darbiniekus, nosakot darbinieku darba apstākļus un nodarbinātības noteikumus, veicot darbinieku informēšanu un konsultējoties ar darbinieku pārstāvjiem, izbeidzot darba tiesiskās attiecības, kā arī organizējot darba aizsardzības pasākumus darba vietās. Grāmatas elektroniskajā versijā pieejamie dokumentu paraugi ļauj tos ērti pielāgot un izmantot katra darba devēja vajadzībām.

Edgars Korčagins un Liene Vancāne ir vieni no kompetentākajiem darba tiesību juristiem Latvijā, ar lielu praktisko pieredzi, kas sniedz grāmatai pievienoto vērtību un palīdzēs lasītājiem orientāties darba attiecību novitātēs, piemērošanā un to regulējuma labākā izpratnē.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We are living in revolutionary times; times with an impact as significant and far-reaching as the previous Industrial Revolution was to the Agricultural Age. Technological shifts have allowed micro-businesses to compete with large corporations. Small business can now have a global footprint, can be structured in low tax environments, move products anywhere in the world, and access unprecedented levels of support.

Entrepreneur Revolution means taking the initiative to do something that you love, something that you're good at, and something that will make you money. This masterclass in gaining an entrepreneurial mindset will reveal how to change the way you think, the way you network, and the way you make a living.

  • Includes new statistics, activities, case studies, and research
  • Takes a look at how the brain can affect the entrepreneurial mindset
  • Offers new ideas for entrepreneurs starting a new business
  • Helps you shake off old ideas and make a great, independent leap forward

This inspiring and practical book tells you how to break free from the Industrial Revolution mindset, quit working so hard, follow your dream - and make a fortune along the way.

 

 


Uzņēmumi atšķiras kā pēc to lieluma un tiesiskā statusa, tā arī pēc īpašnieku atbildības pakāpes, grāmatvedības sistēmas un nodokļu maksājumiem. Kā atrast vispiemērotāko un nekļūdīties jau pašā darbības sākumā? Grāmatā aplūkota saimnieciskās darbības reģistrēšanas kārtība, salīdzinot dažādus uzņēmumu veidus, grāmatvedību un nodokļus. Grāmata tapusi, izmantojot autores ilggadīgo pieredzi mācot un konsultējot topošos un jaunos uzņēmējus. Lai palīdzētu labāk izprast dažādas saimnieciskās darbības formas, katras nodaļas beigās norādītas SIA, IK un ZS – būtiskākās atšķirības.

Grāmata ieteicama jaunajiem uzņēmējiem, kā arī ikvienam studentam, kas apgūst kādu uzņēmējdarbības vai nodokļu uzskaites kursu.

 

 

 


Ekonomiskajā teorijā ļoti strīdīgs vienmēr ir bijis jautājums, kādai ir jābūt valsts varas aparāta lomai ekonomikā, kas būvēta uz brīvā tirgus un brīvās konkurences pamatiem. Vai valsts tirgus ekonomikas norisēs ir tikai pasīvs vērotājs vai arī šo norišu aktīvs līdzdalībnieks? Šīs grāmatas mērķis ir, izvērtējot ekonomiskās domas teorētisko mantojumu, mēģinās noteikt optimālo lomu, kādu valstij, arī Latvijai, ar tās ekonomiskās un politiskās varas aparātu vajadzētu ieņemt mūsdienu tirgus ekonomikas norisēs.

Savulaik viens no latviešu ekonomiskās domas pamatlicējiem, jaunlatviešu kustības dalībnieks Juris Alunāns, ir teicis: "Katrs, kas nepareizi saimniekos, taps pie mantas sodīts." Un mēs Latvijā, kaut atguvuši neatkarību, šķiet, esam sodīti. Acīmredzot tāpēc, ka nepareizi saimniekojām.

 

 

 


Grāmatā apkopota teorija un praktiski izmantojams materiāls, kas rosina veidot radošumam labvēlīgu klimatu ikvienā organizatoriskajā struktūrā. Autors atklāj, kas ir organizācijas kultūra, kādi ir tās tipi, kā zinātniski izprast, kas ir radošums un inovācijas, ar ko atšķiras organizācijas kultūra un organizācijas klimats, kāda ir organizācijas vadības loma klimata veidošanā.

Grāmatas praktiskajā daļā autors piedāvā materiālu, kas var noderēt katras organizācijas izpētei, lai konstatētu, vai tajā pastāv radošumu veicinošs klimats. Kā piemērs aprakstīts autora pētījums Latvijas teātros. Grāmatai ir vairāki pielikumi, kas noderēs gan tiem, kuri vēlas paplašināt teorētiskās zināšanas, gan tiem, kuri vēlas veikt pētījumus savā organizācijā. Izdevums var noderēt kā rokasgrāmata ikvienan, kas vada kādu organizāciju vai mācās to darīt. Tie var būt dažāda līmeņa iestāžu un uzņēmumu vadītāji, vadības zinātņu studenti, komersanti.

 

 

 


Grāmatas autora izstrādātā programma ļauj ne vien savlaicīgi novērst multiplās skrelozes, osteoporozes, diabēta, vilkēdes, Alcheimera slimības un citu autoimūno traucējumu attīstīšanos, bet arī tos uzveikt.

Grāmata palīdz skaidri noteikt, kādā autiomunitātes spektra daļā atrodamies un kādas dzīvesveida un ārstniecības izmaiņas nepieciešamas.